Bona matinal per anar a veure el cingle de Romagats amb les precioses vistes sobre la vall de Sau, el Montseny i amb una mica de sort sobre Tavertet, Rupit i el Far.

Al segle X El monestir o castell de Sant Llorenç del Munt tingué la jurisdicció de tot l’antic terme de Vilatorta. A mitjan segle XII, després de perdre la condició de castell es fundà un monestir agustinià. D’aquest segle data l’església romànica, que encara conserva l’absis central i les dues absidioles laterals. El segle XIII fou el període de màxim esplendor de la canònica augustiniana. Actualment és de propietat particular i si hi ha fet importants obres de restauració.
Un cop deixem el castell encarem el serrat del Vent i direcció el cingle de Romegats que té unes vistes del Montseny i de l’eix transversal molt boniques i espectaculars un cop fet els cingles en dirigim al coll de Romegats continuem i passem per sota el túnel de Sant Julià directes al Castell de Bellpuig i Sant Julià de Vilartorta.

Itinerari: Sant Julià de Vilatorta, Sant Llorenç de Munt, Coll de Portell, Cingles de Romagats, Coll de Romagats, Castell de Bellpuig (Sant Julià).

Comencem la ruta a Sant Julià de Vilatorta, just a l’inici de la carretera de Vilalleons per sortir seguint el GR cap a la granja de la casa de pagès de Puigsec i a poc a poc remuntar en pujada sostinguda però no feixuga fins a Sant Llorenç de Munt.
A partir d’aquí tot es tracta de seguir la carena, al principi sense accés al cingle fins que passat el coll del Portell i el de Palomeres comencem a gaudir d’unes vistes fabuloses sobre les Guilleries, Montseny, Agullola de Rupit, Tavertet i vall de Sau.
No trobarem ni un ni dos ni tres miradors des d’on observar el nostre país i lo meravellós que és, sinó que tot el camí és un mirador, camí que no té cap dificultat ni per persones amb vertigen.
Seguirem el cingle fins a arribar a un indret tot curiós on les roques de color vermell semblen formar capes o pisos molt curiosos.
A partir d’aquí arribarem al coll de Romegats on creuarem l’Eix Transversal per sobre el túnel de Romegats i seguirem en paral·lel fins als túnels de Sant Julià on agafarem el camí de la carena fins al curiós Castell de Bellpuig.
La baixada ens portarà a la font d’en Pau i d’aquí cap a Sant Julià, sense oblidar de comprar pa a La Crosandra que bé que s’ho val.

Distància: 10,910 km

Desnivell acumulat: 399 m

Durada: 4/5 h

Esmorzar: a Sant Julià de Vilatorta a les 8 h al bar Núria

Dinar: de forquilla a Sant Julià de Vilatorta. Menú 14-15 €

Trobada: Pels que no tenen cotxe a les 7 h a Fabra i Puig