El nostre soci Francesc Sàbat, alpinista i membre de la primera expedició catalana a l’Everest, presenta la pel·lícula: Everest’82, de Jordi Pons.

“La de 1982 va ser la primera expedició catalana que va intentar pujar l’Everest, de 8.849 m, la muntanya més alta de la terra. No ho vam aconseguir! En aquell moment el govern nepalès només donava permís a una expedició per itinerari: als canadencs els hi va tocar l’itinerari normal del coll Sud, als catalans ens va tocar l’aresta oest. Aquesta aresta és llarga i difícil, i només s’havia recorregut una sola vegada. No vàrem poder amb ella! Malgrat tot, va ser una expedició molt intensa i amb gran ressò mediàtic. No cal dir que, l’ambient que hi havia a l’Everest el 1982 era molt diferent del que van trobar els britànics de la primera ascensió assolida l’any 1953.

Havien passat 29 anys i el temps de la gran exploració havia quedat enrere; la muntanya ja es coneixia bé i s’havien recorregut diversos itineraris però encara hi havia un cert perfum de pioners. Enguany hem celebrat 40 anys del nostre intent; aquests anys no han passat pas en va i la situació actual és radicalment diferent de la que vàrem trobar nosaltres: L’Everest s’ha massificat i s’ha comercialitzat. La pel·lícula realitzada per en Jordi Pons és un document històric que destil·la romanticisme.” Francesc Sàbat.

Hora i lloc: 20 h. Duran i Bas, 16, baixos 1r
Activitat gratuïta.

Organitza: Jaume Ferrández

INSCRIPCIONS EN AQUEST ENLLAÇ