Quan:
02/04/2023 tot el dia
2023-04-02T00:00:00+02:00
2023-04-03T00:00:00+02:00
Contacte:
Carlos Velázquez

La Tossa de Tivissa  (710 m) – Ribera d’Ebre –

Distància: 7,5 km. Desnivell: 500 m Temps total: 4.30 h a ritme pausat.

Com anar: Per l’anada vas fins a l’Hospitalet de l’Infant per l’AP7. Si aneu via Vilafranca del Penedès no cal pagar, però si aneu per Vilanova i la Geltrú, pagareu peatge i la diferència són 10 km. Cal agafar la sortida de l’Hospitalet de l’Infant, Vandellòs, Mora d’Ebre. Després de la sortida, a la rotonda cal que us dirigiu cap a la C44 direcció Vandellòs (poble). Fareu 18 km i veureu una indicació de Tivissa i els Guiamets a mà esquerra i arribareu a Tivissa. Abans d’arribar a Tivissa, al km 7 passareu per Masboquera, que és on està el punt de trobada.

Hora i lloc de trobada:  09 h – Al bar Casal Masboquera. Adreça: Ctra. Hospitalet-Mora-Mb, km 7, Masboquera. Telèfon: 628 796 867. Hora de sortida del bar: 9.30 h.
Ruta circular.
La ruta la iniciem en el cartell indicatiu del camí de la Llena que està molt a prop del camp de futbol del poble. A l’inici el camí fa ziga-zaga d’una forma molt suau.
Ja portem 200 metres de desnivell quan arribem al coll de la Llena. Cap a la dreta tenim el Puig de Verdura que és el cim amb una senyera que veiem des de Tivissa. Però per anar al nostre destí girem a l’esquerra i agafem una pista que ens porta a un punt que es diu la drecera d’en Benet. Hem d’agafar la drecera d’en Benet que ens portarà ja molt a prop del cim. El camí a prop del cim es desdibuixa una mica.
Ja de baixada, veurem un punt indicatiu on marca el baixador dels carboners que és el camí que hem d’agafar i que acaba en una pista.
Passarem per la font de Sant Blai, de la qual raja aigua fresca i clara. Aquesta font està al peu de l’ermita de Sant Blai. Arribarem a l’ermita després d’una breu pujada.
Continuem per la pista i ja a prop del poble cal estar a l’aguait perquè cal agafar el GR i deixar la pista. Una pujada més i ja hi som a Tivissa.
Una excursió agradable, sense complicacions i apta per tots els nivells amb vistes des del cim de la Ribera d’Ebre, la Creu de Santos (serra de Cardó), els ports, la mola de Colldejou i el puig de la Cabrafiga. Mora d’Ebre i Mora la Nova les veurem al fons una a cada costat de l’Ebre.

Dinar: De carmanyola al voltant de les 13.30-14 hores a l’ermita de Sant Blai.
Allotjament: Pels qui no vulguin matinar aquell dia o vulguin fer cap de setmana llarg, a la mateixa Tivissa hi ha un alberg de Xanascat on podeu dormir. Tenen dutxes, llits nets i donen un sopar a un preu més que raonable.
Plànol: En aquesta excursió no es donarà plànol en paper. Qui vulgui descarregar o veure la ruta ho podreu fer a través de la ruta en PDF que el vocal us enviarà un cop s’hagi muntat el grup de WhatsApp.

Dinar: de carmanyola

Preus: Soci: 0€ Soci virtual: 10€ No soci: 15€

INSCRIPCIONS EN AQUEST ENLLAÇ