És una ruta circular per la qual s’arriba al Cogulló d’Estela (1.870 m). El Cogulló d’Estela és un cim emblemàtic del repte dels 100 cims de la FEEC que es troba a la comarca del Berguedà.

Després d’esmorzar a LA CABANA BERGA seguirem per la C1411z i girarem per agafar la BV4241 direcció Sant Llorenç de Morunys. Després agafeu la BV 4242 direcció Rasos de Peguera i posteriorment la BV 4243 direcció ESPINALBET, Rasos de Peguera. Després d’uns 4 km veureu un càmping que es diu Font Freda i a la dreta una indicació cap a ESPINALBET. Agafeu aquesta desviació cap a Espinalbet i la carretera asfaltada us portarà al Santuari de Corbera.
Deixarem el cotxe en un pàrquing al cantó del Santuari de Nostra Sra. De Corbera.
Després del Santuari comença la pujada fins les ruïnes de Can Deu, continua el camí PR C-73 fins el coll d’Estela i el Puigventós. Al final agafarem la carena fins al Cogulló d’Estela amb una petita grimpada ajudada per un cable i UN CORRIOL AERI. Gran part de la ruta transcorre a l’ombra de boscos de pins i excepcionalment passem per algun prat. El pas exposat està a 25 m de l’arribada. Cal afegir també que la ruta es prou bonica per si mateixa per fer-la malgrat no s’arribin a fer els últims 25 m. Si algú no vol/pot arribar fins el final les vistes són igual de maques amb 10 m menys d’alçada.
Els pics que podem veure des del cim són: El Sobrepuny, el Serrat del Migdia, el Salga Aguda, Rasos de Peguera, Montserrat o Serra d’Ensija.

Dificultat: fàcil excepte els últims 25 m.
Distancia: 8 km
Desnivell: 534 m.
Durada: 5 h aprox.
Esmorzar: de 8.30 a 8.45 h a La Cabana Berga. Carretera de Ribes km 44. (Berga). Està a la comarcal 1411-z. Sortida Berga Nord. T. 93 821 04 70 www.lacabanaberga.cat
Per arribar, deixeu la C16 posant-vos a la esquerra i agafeu la carretera direcció Berga Nord- Sant Llorenç de Morunys (a la esquerra). Després a uns 500 m, cal agafar a la dreta la C 1411z. A uns 600 m trobareu el restaurant La Cabana Berga. Just 50 m davant hi ha un pàrquing on podeu deixar el cotxe.
Trobada: 7 h a Fabra i Puig

INSCRIPCIÓ EN AQUEST ENLLAÇ