Quan:
11/02/2024 tot el dia
2024-02-11T00:00:00+01:00
2024-02-12T00:00:00+01:00
Contacte:
Antoni Alcalà

Caminada força completa per l’Anoia des de Castellolí, gairebé tota per camins o pistes. Descobrirem les ruïnes del castell de Castellolí, diverses masies, una font, una balma i les coves, ben interessants, de Can Llucià, entre un paratge de bosc frondós i alguns camps de conreu.

Llargada: 11,6 km Desnivell: 370 m Durada: 5 hores (amb parades) Circular. Dificultat: baixa.

Inici: al cementiri de Castellolí. 

Dinar: de carmanyola.

Hora i lloc de trobada: 08:30 h Trobada per fer un mos al bar Anna al carrer del Bruc del Mig, 34 El Bruc.    Bar Anna

Del lloc d’esmorzar al punt de sortida, 10 minuts en cotxe.
Porteu llum per les coves. Les entrades són a peu dret.

DESCRIPCIÓ
Sortirem de l’esplanada de l’església vella de Sant Vicenç de Castellolí i aviat pujarem per un bosc esclarissat fins que arribarem a les envistes del castell.
El castell de Castellolí, citat ja el 990, antigament conegut com a castell d’Audolino, d’Aulí, Eulí o Odelí, el qual amb el temps es convertí en Olí, que òbviament dona nom al poble. Tot i que actualment està molt enrunat, antigament havia tingut força importància en la defensa dels passos del Bruc cap a Barcelona i, conjuntament amb el de Claramunt, per protegir l’estret de Capellades cap al Penedès. Conserva encara restes de murs, entre els quals destaca l’absis de l’antiga església de Sant Vicenç, que havia estat parroquial, que conserva arcuacions llombardes i alguns blocs ben tallats i regulars. El castell va tenir encara un paper important en la Guerra dels Segadors i l’últim episodi que va viure va ser durant la primera guerra carlina. Mereix una visita que ens permet veure algunes dependències, entre les quals destaca l’absis de l’església. També és un esplèndid mirador de part de l’Anoia.
Continuarem per pista fins a Cal Muset, casa gran, en part abandonada i en part habitada, i que crida l’atenció per les ornamentacions de rajola o pels arcs de les finestres i, sobretot, per una torre força alta amb finestres. Després arribarem a la font del Ferro, enmig d’un paratge frondós. Aviat començarem una pujada per un camí que ens mena a un altre camí travesser que planeja entre un bosc de pinassa i d’alzines.
En acabat baixarem per una pista, amb magnífiques vistes de Montserrat i passarem pel costat de Can Soteres. Als espadats del torrent de les Coves passarem (cal desviar-se una mica del camí i no està indicada) per la interessant balma de Can Soteres, amb una bonica estalagmita.
Després pujarem a les coves de Cal Llucià, ben indicades.
Retornarem a Castellolí pel costat del torrent de les Coves.

Preus: Soci: 0 € Soci virtual: 10 € No soci: 15 €

Organitza: Toni Alcalà

INSCRIPCIONS EN AQUEST ENLLAÇ