Quan:
25/01/2023 tot el dia
2023-01-25T00:00:00+01:00
2023-01-26T00:00:00+01:00
Contacte:
Àlvar Casares / Romà Reyes

Joan Miró, vinculat a Mont-roig des de la seva joventut, va deixar palesa l’estima pel poble, la gent, la pagesia, en les seves obres primerenques figuratives. Durant la sortida contemplarem alguns paisatges que Miró va immortalitzar amb els seus quadres. Sortirem de Mont-roig pel Barranc de l’Horta, tot passant per sota uns petits aqüeductes d’aprofitament de l’aigua de la Mina de les Nines. Pujarem fins a la Roca del Migdia des d’on gaudirem d’una panoràmica espectacular del Camp de Tarragona. Seguirem pels Abrics de l’Areny per contemplar de prop les curioses parets de tafone, roques erosionades que formen coves, forats i ponts naturals. Per acabar visitarem el Santuari de la Mare de Déu de la Roca i l’encimbellada capella de Sant Ramon, un dels llocs predilectes de Joan Miró.

Itinerari: Mont-roig del Camp – Barranc de l’Horta – Grau de les Escaletes (passos equipats) – Roca del Migdia (353 m) – Abrics de l’Areny – Opcional, pujada al Pont Natural (passos equipats) – Escales del Diable (protegides amb baranes) – Cova Foradada – Santuari Mare de Déu de la Roca – Font de Sant Jaume (no raja) lloc previst per dinar – Camí Vell de l’Ermita – Mont-roig del Camp.
Nota: els passos equipats són amb cordes, passamans i escales tallades a la roca, de poca dificultat per gent avesada a la muntanya, alguns fins i tot innecessaris, només esforç de braços i precaució.

Distància: 8,5 km
Desnivell: 250 m
Temps: de 5:30 a 6 h amb parades fotogràfiques i dinar inclòs.
Dinar: de carmanyola.
Hora i lloc d’esmorzar: 09:00 h al Bar Plaça de Mont-roig del Camp, Plaça de Miramar s/n.

cliqueu per veure el lloc d’esmorzar

Aparcament: Carrer Vinyols 12, aparcament públic proper a la Plaça Miramar. Al poble és difícil aparcar, carrers molt estrets.

cliqueu per veure el lloc d’aparcament

Preus:

Soci: 0 € Soci virtual: 5 € No soci: 10€

Organitza: Àlvar Casares / Romà Reyes

INSCRIPCIONS EN AQUEST ENLLAÇ