Quan:
18 novembre 2020 tot el dia
2020-11-18T00:00:00+01:00
2020-11-19T00:00:00+01:00
Contacte:
Josep-Maria Llorens

També el 2 de desembre, segons circumstàncies sanitàries.

Clota f.: Clot gran; terreny enclotat; cast. hondanada (DCVB).

És com un petit poble semi-rural d’arrel antiga de cases de pagès, torres i casetes. A tocar d’Horta, entre la fondalada dels turons del Carmel i El Coll i la Vall d’Hebron.
Un punt d’encontre aigües avall de quatre rieres, amb un creixement urbà molt minso perquè els veïns l’han protegit de les diverses escomeses constructives. Serà un recorregut guiat pels indrets més representatius; carrers i passatges, edificis i patis, horts i jardins, séquies i safareigs.
I pels monuments del patrimoni històric: l’art públic olímpic de les escultures Els mistos i Dime, dime, querido, el desconegut convent de Jesús Maria, la rèplica de l’admirable edifici racionalista del Pavelló de la República, la Torre Jussana un mas remodelat d’estil neoclàssic i la finca La Granja Vella de Martí i Codolar, una masia transformada en magnífic palauet neoclàssic amb un conjunt de jardins que conformen un verger.
Un parc on el 1865 va albergar el primer zoològic de la ciutat i que l’any 1892 l’ajuntament va comprar els animals per a emprendre el zoo de la Ciutadella. Des de 1946 és propietat dels Salesians de Don Bosco.

Visita: Un tomb pels jardins de la Granja Vella, intercalat en el recorregut.
Durada: 3 h aprox.
Desnivell: – 53 m segons mapa topogràfic de l’ICGC.
Com arribar-hi: METRO: L3 (verda) estació Montbau (sortida Palau Olímpic Vall d’Hebron) i BUS: V21, H4, 27, 60 i 76 (parada Parc de la Vall d’Hebron, codi 0704).
Trobada: 9.30 h davant la sortida de Metro L3 Montbau (cantonada Pg. de la Vall d’Hebron / c. Pare Mariana).
Entrada jardins: Gratuïta. Disposen d’un llibre de la història dels Jardins (10 €) a la venda en Recepció.
Darrer dia d’inscripció: dijous 12 de novembre

INSCRIPCIÓ EN AQUEST ENLLAÇ

La Clota

Camí de Sant Genís a Horta

Safareig de Can Peronet

La Granja Vella de Martí i Codolar

Pavelló de la República