Quan:
04/12/2022 tot el dia
2022-12-04T00:00:00+01:00
2022-12-05T00:00:00+01:00
Contacte:
CE PICA D'ESTATS

Sant Jaume de Queralbs és una església catòlica que es troba al municipi de Queralbs. És inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. És l’església parroquial de la localitat i pertany al bisbat d’Urgell. És dedicada a Sant Jaume el Major.

L’Església fou consagrada al segle X i, dos segles més tard, fou reedificada amb l’augment de població produït a la zona.

És d’una nau amb absis semicircular, força més estret que la nau, i un creuer format més tardanament per l’addició de capelles laterals. Té la volta sensiblement apuntada, cosa que revela una reconstrucció de l’edifici romànic després del terratrèmol del segle xv. La seva porta d’accés és al mur de llevant i conserva encara algunes restes de la ferramenta que abans la decorava. Protegeix la porta un porxo o nàrtex, format per sis arcades, a manera d’una ala d’un claustre, que descansen sobre cinc columnes amb capitells esculpits amb fulles estilitzades, volutes, animals i algun cap humà. Mostren una clara influència del taller escultòric del Rosselló.

És un notable exponent de l’arquitectura romànica.

Trobada:  En principi el lloc de trobada és a les 8 h a Fabra i Puig, però serà a determinar segons les conveniències dels assistents.

Esmorzar: a les 09h 09:15 h al restaurant Way de Sant Quirze de Besora.  (Ens heu de dir qui esmorzarà al restaurant i qui s’ho portarà de casa).

Dinar: a les 14 h. Es farà a l’hotel Catalunya de Ribes de Freser. (Podeu triar plats al full d’inscripció).

Preus menú: Soci: 22 €. Soci virtual: 27 €. No Soci: 32 €

INSCRIPCIONS EN AQUEST ENLLAÇ