RECORDATORI:
Aquest dissabte 8 de gener és el taller de prevenció d’accidents a la muntanya.
La pràctica regular d’activitat física és font de salut, benestar, longevitat i qualitat de vida i cal recomanar-la en totes les etapes vitals prescrivint-la a cada individu com si fos un fàrmac en dosi, intensitat i durada adequats. Pot practicar-se en l’àmbit domèstic, laboral, en desplaçaments o en el temps de lleure, i és en aquest entorn on s’inclouen les gratificants experiències en muntanya, que malgrat aportar grans beneficis en salut física i emocional no estan exemptes de riscos, fins i tot poden originar sinistres greus i accidents mortals tant per manca d’experiència, pel desconeixement de l’entorn on es porten a terme, atribuir-se a circumstàncies internes com haver sobreestimat les pròpies capacitats físiques o externes com les condicions meteorològiques adverses.
En els darrers anys les xifres de sinistralitat a la muntanya s’han incrementat exponencialment en el nostre país, posant en relleu la necessitat de formació i sensibilització en la prevenció d’accidents, la gestió del seu abordatge i en la demanda de rescat amb les dificultats que implica l’accés dels equips d’emergència a la zona del sinistre.
Ponents: Dra. Montserrat Romaguera (metge de l’esport Institut Català de la Salut) i Francesc Maranges (infermer/bomber Aran Salut)
Hora: 9.30 a 13/13.30 h
Places: 20 persones
Temari:
– Breu presentació dels assistents
– Beneficis de l’activitat física
– Els números canten: estadístiques de sinistralitat
– Riscos habituals a la muntanya i estratègies per prevenir-los (escalfament previ, ferides, ampolles als peus, cremades solars, deshidratacions, cops de calor, “pájara”, esquinços, fractures, pèrdues de coneixement, congelació…)
– Revisem la motxilla, aliments, hidratació, el vestuari i el calçat, mapa, bastons…
– Farmaciola bàsica
– Quan i com cal trucar al 112
– “MacGiver “d’embenats
– Desfibril·lador, la caixa màgica que pot salvar vides
Lloc: a la seu social. Duran i Bas 16
Preu: Gratuït